Az igazán fontos dolgok karnyújtásnyi távolságra vannak

Mindannyiunk természetes igénye, hogy megfelelően lássunk, hiszen a világ információinak 80%-a a szemünkön keresztül ér minket. A szemünk a legfontosabb érzékszervünk, emiatt kiemelt szerepet kap életünkben. Milyen nehézségekkel kell megküzdenie napról-napra, évről-évre?

Szemünk az egyik legösszetettebb érzékszervünk, rendkívül logikus működéssel, és hatalmas igényt támasztunk munkájához. Nap, mint nap szikrázó napsütéssel, köddel, éjszakai sötétséggel kell megküzdenie, és emellett az éles látást kell biztosítania.

Azonban 40 éves kor környékén ezt a képességét fokozatosan kezdi elveszíteni.

Ez azt jelenti, hogy szemlencsénk elveszíti rugalmasságát, egyre kevésbé képes alkalmazkodni a közelebbi távolságokhoz. Ilyenkor természetes reakciónk, hogy távolabb helyezzük az olvasnivalót, és egy fokkal élesebb lesz.

Azonban eljutunk abba a helyzetbe, hogy nem tudjuk elég távol tartani az olvasnivalót, mobiltelefont, mert kényelmetlen lesz számunkra: vagy rendkívül hosszú kar szükséges az éles látáshoz, vagy pedig erősebb szemüveg.

Ez az állapot a presbiópia, és természetes velejárója életünknek.

A presbiópia legkényelmesebben multifokális lencsékkel segíthető, ilyenkor ezek a lencsék nem kizárólag távolra vagy közelre adnak éles képet, hanem több távolságra is.

Fokozatmentes átmenet segítségével Ön élesen láthat 5 méternél messzebb, asztal távolságra, vagy akár 30 cm-re is.

Azonban a multifokális lencséknek van egy nagy hátrányuk: ha karnyújtásnyi távolságra szeretnénk élesen látni, akkor meg kell emelni fejünket, és minél közelebb található az a tárgy, amelyre tekintenénk, annál magasabb fejtartást igényel a művelet.

Ez a hátrány főleg a számítógépes munkánál érezhető, ilyenkor a monitort, vagy a laptopot emelt fővel tudjuk csak nézni, és a nap végére nyakfájdalomtól szenvedhetünk.

A Varilux multifokális lencsék legújabb generációja, a Varilux X szemüveglencsék ezen az állapoton segítenek: különleges Nanoptix technológiájuk segítségével nem szükséges a fej emelése, nem szükséges alkalmazkodnia új szemüvegéhez, ezt a műveletet a lencse átveszi Öntől!

Karnyújtásnyi és olvasó távolságra ugyanis egy különleges kialakítású zóna segíti az Ön munkáját, így teljesen természetes fejtartással képes elvégezni munkáját, vagy egyéb tevékenységeit.

Milyen előnyökkel segíti Önt az új Varilux X multifokális szemüveglencse?

Synchroneyes technológiája kifejezetten a kétszemes látást támogatja: akár van dioptriakülönbség, akár nincs a két szeme között, a Varilux mérnökei úgy készítik el szemüveglencséjét, hogy maximálisan támogassa mindkét szemének éles és kényelmes szemüveghasználatát. Így rendkívül széles látómezőt hoznak létre, hogy Ön minden körülmények között a lehető legnagyobb szélességben lássa a világot!

Xtend technológia azért, hogy ez a szemüveglencse kifejezetten Önre szabva készüljön el!

A Varilux X szemüveglencsék Xtend technológiával segítik feltérképezni az Ön olvasási és tekintési szokásait, igényeit. Különleges mérési metódus segítségével térképezzük fel az Ön viselkedését közelre tekintés közben, így tudjuk optimalizálni a legfontosabb területekre szemüveglencséjét: a technológia segítségével Ön maximális látóteret kap karnyújtásnyi távolságra…mert a legfontosabb dolgok karnyújtásnyi távolságra vannak az életben!

Régi szemüvegét 30.000 Ft értékben beszámítjuk, ha új szemüvegéhez Varilux X szemüveglencsét választ!

 

 

Bejelentkezhet szemvizsgálatunkra online a következő oldalon: