3 tanács, ha kontaktlencsét hordasz

  1. Ne viseld állandóan!

Hagyjuk szemeinket pihenni és természetes oxigénhez jutni! Napjaink lencséi kényelmesek és egészen hosszú viselésre is alkalmasak, de használati időn kívül (például alváshoz) vegyük ki.

  1. Ne használd úszáskor!

A kontaktlencse a legtöbb hétköznapi tevékenység során hordható, úszásnál azonban nem ajánlott a viselése. Elmozdulhat, kieshet úszás közben, ráadásul a víz egy esetleges fertőzés forrása is lehet.

Ha feltétlenül szükségünk van a vízben is kontaktlencse viselésre, használjunk napi lencsét, mely a vízi tevékenység után eldobható, így a fertőzésveszély megszüntethető.

  1. Ellenőriztesd látásod rendszeresen!

Amennyiben látásproblémánk van, mindenképpen érdemes rendszeresen, szakember általi vizsgálatra járnunk. Hiába lehet a gyártó ajánlása alapján egy lencsét akár 12-14 órán át hordani, ha a szemészeti állapotunk – például a szaruhártya erezettsége – ennél rövidebb időt enged, akkor azt tiszteletben kell azt tartani.

Évente legalább egyszer menjünk kontrollra!

[kswr_findus sf_size_def=”1″ sf_backsize_def=”1″ sf_margins_def=”1″ sf_borderradius_def=”1″ sf_style_def=”1″ sf_backcolor_def=”1″ sf_iconcolor_def=”1″ sf_iconhovercolor_def=”1″ sf_align_def=”1″ sf_facebook=”https://www.facebook.com/optika.gerecse/”]