4 tipp kontaktlencséseknek utazáshoz

Akár egy utolsó kiruccanást tervezel a tél beállta előtt, akár rokonokat látogatsz meg néhány napra, gondoskodj arról, hogy a szemeddel kapcsolatos minden fontos eshetőségre felkészült légy.

  1. Biztosan legyen nálad kontaktlencse ápolószer!

Bárkivel előfordulhat, hogy a gondosan becsomagolt ápolószer otthon vagy épp a hotelszobában vagy reptéren felejtjük. Ilyenkor megeshet, hogy az ápolószer beszerzése szinte megoldhatatlan: nincs a közelben, vagy nincs nyitva olyan üzlet, ahol pótolható lenne a folyadék.

A hasonló helyzetek elkerülése érdekében vigyél magaddal két flakon folyadékot – akár úgy, hogy a meglévő egyet kettéosztod.

 

  1. Használj külön kontaktlencsés neszeszert!

Apróságnak tűnik, de annál hasznosabb. Elég kicsi ahhoz, hogy beférjen akár a kézitáskádba vagy a kabátod zsebébe, viszont kéznél van, és tartalmaz mindent, amire szükséged lehet: a kontaktlencséidet, a tároló tokot, az ápolószert és még egy apró tükröt is.

 

  1. Vidd magaddal a szemész szakembered elérhetőségét!

Valószínűleg erre nem lesz szükséged, és sokan nem is gondolnak arra, hogy ezt is fel kellene jegyezniük. De ha elveszett a kontaktlencséd és pótolni szeretnéd az üdülés alatt, örülni fogsz, hogy fel tudod hívni a szemészedet.

 

  1. Csomagold be a szemüveged is!

Előállhat olyan helyzet, hogy a kontaktlencse viselés lehetetlenné válik: a kontaktlencse esetleges elvesztésén kívül könnyen előfordulhat, hogy utazás alatt szemed új allergénekkel találkozik (a levegőben lévő pollenektől kezdve rokonod háziállatának a szőréig). Előfordulhat olyan helyzet is, hogy a higiénés körülmények miatt kell lemondanod a kontaktlencse használatáról hosszabb-rövidebb ideig. Ilyen esetekben nagyszerű megoldás a kéznél lévő szemüveg.

 

Jó utat!

[kswr_findus sf_size_def=”1″ sf_backsize_def=”1″ sf_margins_def=”1″ sf_borderradius_def=”1″ sf_style_def=”1″ sf_backcolor_def=”1″ sf_iconcolor_def=”1″ sf_iconhovercolor_def=”1″ sf_align_def=”1″ sf_facebook=”https://www.facebook.com/optika.gerecse/”]