Fényre sötétedő lencse vs. színezett lencse (dioptriás napszemüveg)?

Portrait of happy young female friends standing together against blue background. Both in stylish casuals and sunglasses.

A fényre sötétedő lencse működése és előnyei

A lencse felületét érő UV fény hatására elkezdi színét változtatni, és amint megszűnik az UV kitettség, a lencse elkezd világosodni. Így beltérben is használható, akár irodában is, alkalmas autóvezetéshez is, akár éjszakai viszonyok között is.

Viszont fontos tudni, hogy mivel az UV fény aktiválja a fényre sötétedő réteget, ezért például az autóban csak nagyon enyhén színeződik be. Azonban a Transitions lencséknek létezik egy extra változata is, amely képes a szélvédő mögött is sötétedni. Ezek a lencsék a látható fény kék tartományára aktiválódnak, és kényelmes megoldást biztosítanak vezetés közben is.

Mi az előnye a fényre sötétedő lencséknek?

  • Egész nap használhatóak: mivel kizárólag az UV fény aktiválja a lencséken található Transitions felületkezelést, ezért éjjel-nappal használhatóak.
  • Ha valaki sokat vezet, kényelmesebb megoldás: nem kell cserélgetni a dioptriás napszemüveglencsét és az átlagos szemüveget.
  • Egy jó keretválasztással pontosan úgy néz ki szemüvegünk, mint egy napszemüveg.

Ha a fényre sötétedő lencse mellett döntünk, több előnyhöz jutunk automatikusan. A fényre sötétedő lencsék, tökéletes UV védelmet biztosítanak. Emellett teljeskörű kék-fény védelmet nyújtanak, vagyis ha valaki számítógépen dolgozik, akkor a képernyőből áradó ibolya-kék fény ellen is megfelelő védelmet biztosítanak a lencsék, színtorzítás nélkül.

[kswr_findus sf_size_def=”1″ sf_backsize_def=”1″ sf_margins_def=”1″ sf_borderradius_def=”1″ sf_style_def=”1″ sf_backcolor_def=”1″ sf_iconcolor_def=”1″ sf_iconhovercolor_def=”1″ sf_align_def=”1″ sf_facebook=”https://www.facebook.com/optika.gerecse/”]