Kontaktlencsék

Előfordulhat, hogy valaki nem szeretne szemüveget viselni, vagy olyan jellegű optikai problémával rendelkezik, amely nem teszi lehetővé a szemüvegviselést (nagyfokú anisometropia pl.), esetleg maga a tevékenység gátol valakit a szemüvegviselésben (sportok, szakács, védőszemüveget igénylő munkahelyek).

Ilyenkor nagyon jó megoldás a kontaktlencse, hiszen nem korlátoz a tevékenységünkben, miközben az éles látás élményét tökéletesen biztosítja.

Kontaktlencsét aszerint választhatunk, milyen viselési időre szeretnénk megoldást.

  • Napi lencsék: ezekhez a lencsékhez nem szükséges tárolófolyadékot vásárolni, használat után egyszerűen el lehet dobni. Ajánlott sportolóknak, vagy olyan tevékenységet végzőknek, ahol csak a nap egy részében szükséges a kontaktlencse használat. Kiemelt termékünk: Alcon Daililes Total 1, a legkényelmesebb napi viselésű lencse

  • Havi lencsék: ezeket a lencséket 30 napon keresztül lehet viselni nappal, azaz alvás közben el kell távolítani őket. Rendkívül kényelmes megoldás, azonban fontos a viselési időt és a viselési szabályokat betartani: minden használat előtt és után megtisztítani, optometristánk javaslata alapján. A viselési időt elnyújtani nem lehetséges! Strandoláshoz, úszáshoz tilos viselni! Új folyadék esetén a tároló dobozt is cserélni kell! Kiemelt termékünk: Biofinity, Alcon Air Optix Plus HydraGlyde. Mindkét típus rendelhető tórikus kivitelben (cylinderes szem) és multifokális kivitelben is.