Szemüveglencsék

Szemüvegünk egyik legfontosabb eleme a szemüveglencse. Amíg a keret abban segít, hogy hordozza a lencsét, és emellett kifejezze személyiségünket, addig a szemüveglencse leginkább a látáskomfortért felel. Szükséges ahhoz, hogy élesen lássunk, ahhoz hogy szűrje a káros fényeket, és nem utolsósorban a fényvédelem is kiemelt feladata.

Milyen típusú szemüveglencsék közül választhatunk?

  • Egyfókuszú szemüveglencsék: ezeket többnyire távoli szemüveghez ajánljuk, de ha kimondottan olvasószemüvegre van szükség, akkor szintén egyfókuszú lencsével oldjuk meg. Nevét onnan kapta, hogy ezek a lencsék egy távolságra megfelelőek: olvasószemüveg esetén olvasótávolságra, távoli szemüveg esetén gyerekeknél, fiataloknál azonban megfelelő lehet 30cm-5m távolságon belül is, hiszen szemünk is alkalmazkodik a látottakhoz. Kiemelt termékeink: Crizal lencsék az éles és kényelmes szemüveghasználat érdekében.

  • Multifokális szemüveglencse: 40 év környékén szemünk veszít az alkalmazkodó képességéből. Ha azt tapasztalja, hogy egyre messzebb kell tartani az olvasnivalót, vagy éppen túlságosan aprók a betűk, akkor érdemes bejelentkezni szemvizsgálatra. Az ilyen jellegű problémákat megoldhatjuk multifokális vagy progresszív szemüveglencsével. Ebben az esetben segítjük látását mind távolra, mind közelre a megfelelő dioptriával, miközben Önnek nem szükséges cserélgetni a különböző szemüvegeket. Kiemelt termékeink: Varilux szemüveglencsék, hogy ténylegesen kitáruljon a világ.

  • Munkaszemüveg: a munkaszemüvegek a multifokális lencsék speciális csoportját képezik. Ilyenkor olyan jellegű változó dioptriás lencsét helyezünk a szemüvegkeretbe, amely a számítógéphez, és a közeli tevékenységhez biztosít éles képet, fokozatmentes átmenettel. Az Önnek ajánlott típust nagy gonddal választjuk ki, hogy a munkájában tökéletes “szerszáma” legyen a szemüvege. Kiemelt termékünk: Varilux Digitime termékcsalád.